Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Metsäluonnon mittaamista, pelillisyyttä metsäpalveluissa ja virtuaalimetsien terveyshyötyjä – näistä UNITE puhuu metsäpäivillä

Metsäluonnon mittaamista, pelillisyyttä metsäpalveluissa ja virtuaalimetsien terveyshyötyjä – näistä UNITE puhuu metsäpäivillä

Männyn runkoja auringossa

Metsäpäivät järjestetään 26.10.-27.10.2023 Helsingissä ja luvassa on jälleen huippupuhujia, mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia, työpajoja sekä minimessut ja iltamat. Metsäpäivien pääteemana on metsäalan tulevaisuus. UNITE-lippulaiva osallistuu kolmella hyvin ajankohtaisella esityksellä, joissa käsitellään metsäluonnon monimuotoisuuden mittaamista metsäkoneilla, pelillisyyttä tulevaisuuden metsäpalveluissa sekä virtuaalimetsien tuottamia terveyshyötyjä.

Lipunmyynti on alkanut. Tule siis paikalle kuuntelemaan UNITE:n ja muiden metsäalan toimijoiden esityksiä sekä osallistu keskusteluun metsäalan tulevaisuudesta.

Torstai 26.10. klo 13.35–14.00
METSÄLUONNON MONIMUOTOISUUDEN MITTAAMINEN METSÄKONEILLA

Metsäkoneen sensoreiden avulla on jo nyt mahdollista kartoittaa hakkuissa tehdyt tekopökkelöt ja lisäksi säästöpuuryhmän tai muun käsittelemättömän alueen, esimerkiksi pienvesien suojavyöhykkeen, avainbiotoopin tai riistatiheikön ympäriltä hakattavat rungot. Esitelmä valottaa metsäkoneen mahdollistaman metsäluonnon monimuotoisuustiedon kartoituksen tärkeimpiä kehittämiskohteita sekä 2020-luvun loppuun mennessä siintäviä automatisoidun mittauksen ja seurannan edistysaskelia.

Professori Kalle Kärhä, Itä-Suomen yliopisto & professori Juha Hyyppä, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus

Lue lisää: Kirjallisuuskatsaus metsien monimuotoisuuden kaukokartoitus- ja sensoriteknologian nykytilasta ja tärkeimmistä kehittämiskohteista

Torstai 26.10. klo 14.10–14.35
PELILLISYYS TULEVAISUUDEN METSÄPALVELUISSA

Mitä mahdollisuuksia pelilliset menetelmät, joukkoistaminen ja kehittynyt teknologia tuovat metsien hoidon ja virkistyskäytön palvelutarpeisiin, ja mitä tietoa käytännön kokeilut ovat meille jo antaneet?

Yliopistotutkija Timo Nummenmaa, Tampereen yliopisto

Lue lisää: Kohti käytännön ratkaisuja – pelillistäminen tuo uusia näkökulmia metsäpäätöksentekoon

Torstai 26.10. klo 14.45–15.10
TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA SUOMEN METSISTÄ VIRTUAALISESTIKIN

Metsä tuottaa tutkitusti terveys- ja hyvinvointihyötyjä merkittävälle osalle suomalaisista. Säännölliset metsäkäynnit parantavat mielialaa, fyysistä terveyttä ja jopa immuunipuolustusta. Entä voiko metsän terveyshyödyt tuoda virtuaalisesti sisätiloihin, kun pääsy luontoon on haastavaa? Esityksessä kerrotaan, mitä tiedetään metsän terveyshyödyistä sekä miten virtuaaliluontokin voi tukea hyvinvointia kaupungistuvassa Suomessa.

Tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen, Luonnonvarakeskus

Lue lisää: Virtuaaliluonto tuo luonnon terveysvaikutukset sisätiloihin
Kuuntele podcast: Luonto korjaa -podcast jakso 1: Paluu luontoon

Tutustu Metsäpäivien ohjelmaan