Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Ihminen, metsä ja kone – tiede ja tutkimus taipuvat musiikiksi Idän Proffan käsittelyssä

Ihminen, metsä ja kone – tiede ja tutkimus taipuvat musiikiksi Idän Proffan käsittelyssä

Artisti Idän Proffa: Ihminen ja kone

Itseohjautuvia metsänmittauslaitteita, robotisoituja metsäkoneita, kansalaistiedettä virkistysmetsissä. Älykästä sensoriteknologiaa, moniulotteista metsätiedon mallinnusta ja innostavaa pelillistämistä yhdistävä osaamiskeskittymä UNITE tavoittelee tieteen läpimurtoja ja uutta käänteentekevää liiketoimintaa. Tieteellisen tiedon vaikuttavuus tarvitsee myös tunteita, moniaistillisuutta ja kehollisuutta. UNITEn tutkijatohtori Samuli Junttila, joka tunnetaan myös rap-artisti Idän Proffana, haastaa metsätiedon ystävät musiikilliseen irrotteluun vasta julkaistun UNITE-rapin “Ihminen ja kone” rytmissä.

Musiikkivideon ensiesitysuutinen MTV3:n verkkosivuilla:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/palkittu-idan-proffa-rappaa-tiedetta-kansankielelle-kuuntele-uunituore-kappale-ensimmaisena-mtv-uutisissa/8168278#gs.3nhm3g

Suomen Akatemian Lippulaivaohjelmaan kuuluva UNITE nostaa yritysläheistä metsäntutkimusta uudelle tasolle, tuo pelitutkimusta metsiin ja luo edellytyksiä luonnon ja ihmisen kestävälle hyvinvoinnille. Pelillistämisen tavoite on tehdä metsätiedosta hauskaa ja havainnollista sekä ohjata ihmiset toimimaan yhdessä. UNITEn kumppanuusverkostoon kuuluu useita johtavan kansainvälisen tason tutkimusryhmiä, jotka tekevät huippuluokan tiedettä, mutta toiminta tieteen lippulaivassa on kaukana kuivakkaasta.  

UNITE-lippulaivaa (’Metsien, ihmisten ja koneiden vuorovaikutuksella resilienssiä, uusia arvoverkkoja ja merkityksellisiä kokemuksia’ 2020-2024) koordinoi Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto tiedepartnereinaan Luonnonvarakeskus, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus sekä Tampereen yliopiston pelillistämis- ja pelikulttuurin tutkimusryhmät. Edelleen kasvavaan osaamiskeskittymän kumppaniverkostoon kuuluu lisäksi noin 25 yritystä tai yhteisöä ja toistakymmentä yhteistyöyliopistoa eri puolilta maailmaa.

Lisätietoja:

UNITE-lippulaivan johtaja, professori Jyrki Kangas, Itä-Suomen yliopisto, jyrki.kangas@uef.fi, 050 344 9888

Tutkijatohtori Samuli Junttila, artisti Idän Proffa, samuli.junttila@uef.fi, 040 715 3477

UNITE:n verkkosivut: https://uniteflagship.fi/

UNITE Twitterissä: https://twitter.com/uniteflagship

UNITE-lippulaivan aloitustiedote: https://www.uef.fi/fi/artikkeli/rohkeita-avauksia-metsien-tutkimukseen-ja-innovaatioihin-uudessa-tutkimuslippulaivassa

Suomen Akatemian Lippulaivaohjelma: https://www.aka.fi/tutkimusrahoitus/ohjelmat-ja-muut-rahoitusmuodot/lippulaivaohjelma/