Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » UNITE hakee metsätieteen väitöskirjatutkijoita osana uutta yhteistyöpilottia 

UNITE hakee metsätieteen väitöskirjatutkijoita osana uutta yhteistyöpilottia 

Metsätietoa tabletilta talvisessa metsässä

Haemme viittä metsätieteen väitöskirjatutkijaa tukemaan UNITE:ssa tehtävää tutkimusta erityisesti koneoppimisen, metsien kasvumalliekosysteemien sekä hiilensidontaa ja metsien monimuotoisuutta edistävien kompensaatio- ja hallintamekanismien kehittämiseksi. 

Väitöskirjatyö on osa uudenlaista yhteistyökokeilua, jossa kansalliseen tohtorikoulutukseen rakennetaan uudenlaista toimintamallia yhteistyössä valtion tutkimuslaitosten ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. UNITEsta mukana kokeilussa ovat Itä-Suomen yliopiston Metsätieteiden osasto ja Luonnonvarakeskus (LUKE). 

UNITE-väitöskirjatutkijoiden päätoiminen väitöskirjatutkimus ja -ohjaus tapahtuu Itä-Suomen yliopistossa. LUKE:n työskentelyosuudella kartutetaan tutkijan taitoja. Väitöskirjatutkija solmii työsopimuksen molempien tahojen kanssa. 

Haku tehtäviin päättyy 14. elokuuta. Edellytyksenä tehtävään on tohtoriohjelmien valintakriteerien mukainen kelpoisuus jatko-opiskelijaksi. Tehtäviä voivat hakea myös tutkimuslaitoksissa nykyisin työskentelevät henkilöt ja yliopiston nykyiset jatko-opiskelijat. Pilotin ensimmäisten väitöskirjatutkijoiden on tarkoitus aloittaa tehtävissään loppuvuodesta 2023. 

UNITE Lippulaivan hakuilmoitukset: 

Väitöskirjatutkija, metsätiede, simulointi-optimointijärjestelmän integrointi ja sen sovellukset  

Väitöskirjatutkija – tutkija, metsätiede, seuraavan sukupolven metsien kasvumalliekosysteemi metsien käytön monipuolistamista ja ekosysteemipalveluiden markkinoiden kehittämistä varten  

Väitöskirjatutkija – tutkija, metsätiede, kompensaatio- ja hallintamekanismien kehittäminen metsien monimuotoisuuden ja hiilensidonnan edistämiseksi

Väitöskirjatutkija – tutkija, metsätiede, metsäkoneenkuljettajan avustaminen hyödyntämällä konenäköä ja tekoälyä  

Väitöskirjatutkija – tutkija, metsätiede, koneellisten metsänhoitotöiden kehittäminen ja edistäminen  

Kaikki hakuilmoitukset (28) löytyvät osoitteesta: https://www.uef.fi/fi/avoimet-tyopaikat 

Lue lisää yhteistyökokeilusta UEF:n sivuilta

Kuva: UEF/Varpu Heiskanen

Avainsanat: