Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Webinaarisarja: Onko tutkijoilla pelisilmää? näkemyksiä metsäntutkimuksen uusien ulottuvuuksien mahdollisuuksista

Webinaarisarja: Onko tutkijoilla pelisilmää? näkemyksiä metsäntutkimuksen uusien ulottuvuuksien mahdollisuuksista

UNITE:n kevätwebinaarisarjassa puheenvuoro annetaan metsiin liittyvää tutkimustietoa hyödyntäville yrityksille, toimijoille ja järjestöille. Alustuksissa on luvassa tiedon käyttäjien näkemyksiä uuden ajan metsätiedosta ja metsäntutkimuksesta. Onko tutkittu oikeita asioita, ja mihin jatkossa tulisi panostaa? Onko tutkijoilla ollut pelisilmää?

Kussakin tilaisuudessa on teema, josta kuullaan käyttäjätahojen alustus ja lyhyt tutkijatahon vastine niihin. Tämän jälkeen siirrytään tiedon yhteiseen keskusteluun metsäntutkimuksen nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista.

Tervetuloa mukaan! Webinaarit järjestetään Teams-alustalla, ja niihin ei tarvitse ilmoittautua. Linkin löydät tästä ja jokaisen otsikon jälkeen.

Neljän kuvan kooste, jossa kuva metsästä jossa kävelijä, drone, kännykkä ja metsäkoneita työssään

Ohjelma

Miten käy aidon luontokokemuksen, kun luontoa digitalisoidaan? – Virtuaaliluonnon vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet. ti 28.2. klo 14:30–15:50. Liity mukaan

Alustajina toiminnanjohtaja Eki Karlsson Suomen Ladusta ja kehityspäällikkö Johanna Leinonen Metsähallituksesta. Moderaattorina Teppo Hujala (UEF), kommentoijina Henna Konu (UEF) ja Tuomas Kari (Luke).

Webinaarin teemana virtuaaliluonto. Miten sitä on tutkittu, mitä pitäisi jatkossa tutkia, ja miten? Tarjoaako virtuaaliluonto mahdollisuuden aitoon luontosuhteeseen ja hyvinvointiin?

Missä niitä honkia humisee? – Uudet älykkäät menetelmät ja tarkentuva metsätieto metsiin liittyvän päätöksenteon tukena. to 9.3. klo 14:30–15:50. Liity mukaan

Alustajat metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola MTK:sta ja metsienkäyttö- ja suunnittelujohtaja Hannu Lehtonen Metsähallituksesta. Moderaattorina Jukka Tikkanen (UEF), kommentoijina Sari Pynnönen (Luke) ja Jari Vauhkonen (UEF)

Webinaarin teemana on metsäomaisuuden haltijoiden tutkimukselle kohdistamat toiveet ja tavoitteet. Mitä on tutkittu, mitä pitäisi jatkossa tutkia, ja miten? Keskustelemme kehittyvistä metsienkäytön päätöstukijärjestelmistä ja tarkentuvasta metsätiedosta. Millaista apua niistä on metsänomistajille?

Tekniset innovaatiot ja kehittyvät tieto- ja hallintajärjestelmät metsäteollisuuden ja puunkorjuun tukena – Mihin tutkimuksessa tulisi panostaa? ma 13.3. klo 14:30–15:50. Liity mukaan

Alustajana toimitusjohtaja Tuomo Kauranne Arbonautista. ja johtaja Maarit Sallinen, UPM Metsä. Moderaattorina Mikko Vastaranta (UEF) ja kommentoijana Kalle Kärhä (UEF) ja Heikki Hyyti (FGI).

Webinaarissa keskitytään metsäteollisuuden ja puunkorjaajien tutkimukselle suuntaamiin toiveisiin ja odotuksiin. Onko tutkimus vastannut teollisuuden ja korjuun haasteisiin ja tarpeisiin, ja mitä pitäisi jatkossa tutkia? Onko esimerkiksi uusista teknisistä innovaatioista ja kehittyvistä tieto- ja hallintajärjestelmistä apua puun korjuussa ja käytössä?

Mahdollistavatko metsäalan uudet teknologiat ja viimeisin tutkimustieto paremman ja kattavamman palvelun, ohjeistuksen ja valvonnan? ke 22.3. klo 14:30–15:50. Liity mukaan

Alustajina metsäneuvos Niina Riissanen Maa- ja metsätalousministeriöstä ja hankepäällikkö Leena Leskinen Metsäkeskuksesta. Moderaattorina Teppo Hujala (UEF), kommentoijina Raisa Mäkipää (Luke) ja Juha Hyyppä (FGI).

Webinaarissa keskustellaan, mahdollistavatko metsäalan uudet teknologiat ja viimeisin tutkimustieto paremman ja kattavamman palvelun, ohjeistuksen ja valvonnan. Onko metsäalan tutkimus vastannut valvovien ja neuvovien tahojen haasteisiin ja tarpeisiin, ja mitä pitäisi jatkossa tutkia?

Kuvat: Harri Silvennoinen /Itä-Suomen yliopisto, Nikola Tomasic ja Justin Hamilton / Pexels.com